Įdarytas žiedinis kopūstas (kalafioras)

Jums reikės:
400 g. kiaulienos – jautienos smulkintos mėsos; 1 nedidelis žiedinis kopūstas; 1 svogūnas;
2 skiltelės česnako; 50 g majonezo; 2 valg./šaukšt. džiūvėsėlių; 100 g fermentinio sūrio;
prieskoniai – druska; pipiras (pagal skonį).
Gaminimas:
Prieš gaminimą, nepamirškite žiediniame kopūste padarykite tuščius tarpelius į kuriuos vėliau dėsite paruoštą kiaulienos – jautienos smulkintą mėsą. Žiedinį kopūstą pavirkite sūdytame vandenyje iki 10 minučių. Kiaulienos – jautienos smulkintą mėsą sumaišome su smulkiai pjaustytu svogūnu, pipirais bei druska. Į majonezą įspaudžiame česnaką ir gerai sumaišome. Žiediniam kopūstui išvirus į paruoštus tarpelius prikišame kiaulienos – jautienos smulkintos mėsos. Paruoštą žiedinį kopūstą aptepame majonezu su česnakais, pabarstome džiūvėsėliais ir kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 30-40 minučių. Tuomet apibarstome žiedinį kopūstą tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar apie 10 min pakepiname kol sūris gražiai apskrus. Skanaus!